Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάμπριελ: Μόνον με μεταρρυθμίσεις η μείωση χρέους

Γκάμπριελ: Μόνον με μεταρρυθμίσεις η μείωση χρέους

Η συζήτηση για μείωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει μόνον εάν η Ελλάδα  εφάρμοζε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ξεκαθάρισε σήμερα Τρίτη ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η συζήτηση για μείωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει μόνον εάν η Ελλάδα εφάρμοζε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ξεκαθάρισε σήμερα Τρίτη ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας στο περιοδικό Stern ο Γκάμπριελ είπε πως θα μπορούσε κανείς να συζητήσει την πιθανότητα να μειωθεί το χρέος, αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση δείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.

«Εάν τώρα σβήσουμε τα χρέη, χωρίς να αλλάξει κάτι θεμελιωδώς στην Ελλάδα, δε θα κερδίσουμε τίποτα. Τα χρέη θα αυξηθούν ξανά την επόμενη μέρα μετά την ελάφρυνση του χρέους», σημείωσε.

Γκάμπριελ: «Η αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν αφελής» (Stern)

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως στο τέλος θα βρεθεί μία διέξοδος για την ελληνική κρίση, ωστόσο ανάδειξε και το ηθικό δίδαγμα της κρίσης της Ελλάδα.

«Ποτέ δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα στραβά μάτια όταν μια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού», είπε τη συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, που φέρει τον τίτλο «Η αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν αφελής».

Ο Γκάμπριελ άσκησε εκ νέου σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι προσπάθησε να αντιπαρατεθεί με ολόκληρη την Ευρωζώνη και δεν κατάλαβε ότι αυτό ήταν μόνο σε βάρος των Ελλήνων. «Αυτό ακριβώς συνέβη» σημείωσε.

«Δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπεύθυνους τους ανθρώπους για την ανοησία της κυβέρνησής τους» συνέχισε ο Γκάμπριελ, αναφερόμενος εκ νέου στην ενδεχόμενη ανάγκη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024