Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάρδας: Υπάρχουν κι άλλες λύσεις εκτός από «κούρεμα» καταθέσεων

Μάρδας: Υπάρχουν κι άλλες λύσεις εκτός από «κούρεμα» καταθέσεων

«Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ.Μάρδας, όταν ρωτήθηκε αν θα ζητηθεί από καταθέτες και ομολογιούχους να «κουρευτούν» οι καταθέσεις τους. Πάντως, από το υπουργείο εκδόθηκε στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει συζητηθεί καν το ενδεχόμενο «κουρέματος».

«Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, όταν ρωτήθηκε αν θα ζητηθεί από καταθέτες και ομολογιούχους να «κουρευτούν».

«Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα» σημείωσε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και συμπλήρωσε:

«Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει, δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα».

Για το άνοιγμα των τραπεζών ανέφερε: «Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς.

» Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μερους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες.»

Ωστόσο ο κ. Μάρδας αναφερόμενος στα έσοδα του κράτους σημείωσε πως «πάνε καλά παρά τους περιορισμούς κεφαλαίων».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Συμφώνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά».

Διευκρίνιση από το ΥΠΟΙΚ

Σχετικά με τις δηλώσεις Μάρδα, αλλά και τον τρόπο που αυτές ερμηνεύθηκαν -ιδίως το σκέλος του «κουρέματος» των καταθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Σε κανένα αρμόδιο κυβερνητικό όργανο δεν έχει ουδέποτε συζητηθεί καν το ενδεχόμενο ‘κουρέματος’ των τραπεζικών καταθέσεων. Άρα οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού για το θέμα είναι αυθαίρετη.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024