Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με Ντράγκι και Λαγκάρντ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με Ντράγκι και Λαγκάρντ

Επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο του ελληνικού δημοψηφίσματος. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, το Ταμείο δεν μπορεί να παράσχει κεφάλαια σε χώρες που έχουν χάσει πληρωμές προς αυτό.

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραμονή της καθοριστικής Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την κ. Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο δεν μπορεί να παράσχει κεφάλαια σε χώρες που έχουν χάσει πληρωμές προς αυτό. «Η γενική διευθύντρια εξήγησε την αδυναμία του Ταμείου να εκταμιεύσει (επιπλέον κεφάλαια) λόγω της πολιτικής για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024