Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο για «δάνειο-γέφυρα» προς την Ελλάδα προωθούν οι Σοσιαλιστές

Σχέδιο για «δάνειο-γέφυρα» προς την Ελλάδα προωθούν οι Σοσιαλιστές

Πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα αναλαμβάνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα  για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα αναλαμβάνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, ενημέρωσε την ευρωομάδα για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην Αθήνα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο.

Ο κ. Πιτέλα φέρεται να εισηγήθηκε στον κ. Γιούνκερ να δοθεί στην Ελλάδα ως επείγουσα παρέμβαση ένα «δάνειο-γέφυρα», που θα δώσει ανάσα μέχρι την τελική προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Ο Κ. Πιτέλα προσήλθε στη συνάντηση με αίτημα τα αιτήματα των Σοσιαλιστών που συνοψίζονται στην έναρξη αμέσως των διαπραγματεύσεων, αναδιάρθρωση του χρέους και δέσμευση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει στρατηγική για Grexit, αλλά αν υπάρχει πρέπει να την καταπολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας», ήταν η θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, ο οποίος ζήτησε να μην δημιουργηθεί Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» και χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση ευκαιρία για νέο ξεκίνημα.

Γ.Μανδαλίδης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024