Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Παραμένει στόχος η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ

Ντάισελμπλουμ: Παραμένει στόχος η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ

Η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη παραμένει στόχος είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, πως το δημοψήφισμα έκανε τις συζητήσεις Αθήνας-πιστωτών πιο δύσκολες. Υιοθετώντας πάντως πιο ήπιους τόνους σε σχέση με χθες, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση αμέσως», αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία μπορεί να διασωθεί. Τρίτη μεσημέρι η συνεδρίαση του Eurogroup, που αναμένει τις νέες προτάσεις της Αθήνας.

Η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη παραμένει κοινός στόχος είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, πως το δημοψήφισμα κατέστησε τις συζητήσεις Αθήνας-πιστωτών πιο δύσκολες.

Υιοθετώντας πάντως πιο ήπιους τόνους σε σχέση με χθες, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση αμέσως» αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία μπορεί να διασωθεί.

«Δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση αμέσως. Στην πραγματικότητα, όταν οι προτάσεις απορρίπτονται, τότε η κατάσταση γίνεται απλά πιο δύσκολη», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πως εξακολουθούν να είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και έκανε δηλώσεις κατά την προσέλευσή του σε συνεδρίαση της ολλανδικής κυβέρνησης για να συζητηθεί το ελληνικό «όχι» στο δημοψήφισμα, δήλωσε πως η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη «εξακολουθεί να είναι ο στόχος τους και ο δικός μας».

Νέες προτάσεις αναμένει το Eurogroup

Το Eurogroup συνεδριάζει την Τρίτη το μεσημέρι (στις 14:00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν να ακούσουν τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την Τρίτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Eurogroup τη Δευτέρα.

«To Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα […] Οι υπουργοί αναμένουν νέες προτάσεις από τις ελληνικές αρχές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024