Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντομπρόβσκις: Το «όχι» διευρύνει το χάσμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Ντομπρόβσκις: Το «όχι» διευρύνει το χάσμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Το «όχι» διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Β.Ντομπρόβσκις είπε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, αλλά σημείωσε ότι προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση χρειάζεται εντολή από το Eurogroup. Παράλληλα, σημείωσε ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν τίθεται εν αμφιβόλω.

Το «όχι» διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ντομπρόβσκις τόνισε ότι στην Ευρωζώνη υπάρχουν 19 δημοκρατίες και ότι απαιτείται μία λύση που να είναι αποδεκτή από όλες. «Το «όχι» το κάνει αυτό πιο δύσκολο, πρέπει να εργαστούμε πιο υπεύθυνα» δήλωσε.

Ο Β.Ντομπρόβσκις είπε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, αλλά σημείωσε ότι προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση χρειάζεται εντολή από το Eurogroup.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι θα είναι περίπλοκο να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα χωρίς συμφωνία.

Σημείωσε ότι η ΕΕ είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να συζητήσει ένα νέο πρόγραμμα εάν δεν λάβει υπόψη της το χθεσινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί την παράταση του ισχύοντος προγράμματος.

Έκανε λόγο για αδικία προς τον ελληνικό λαό που αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας των τραπεζών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν τίθεται εν αμφιβόλω. «Θα δώσουμε κάθε βοήθεια για να σταθεροποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα» τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

Σημείωσε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί τυχόν περιπλοκές και σταθμίζει τους κινδύνους στην Ευρωζώνη.

Kληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Γιάνη Βρουφάκη ο Βλ. Ντομπρόβσκις αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει ποιός θα είναι υπουργός οικονομικών της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024