Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Ανάγκη διαπραγματεύσεων για νέο πρόγραμμα είτε με «ναι» είτε με «όχι»

Αυστρία: Ανάγκη διαπραγματεύσεων για νέο πρόγραμμα είτε με «ναι» είτε με «όχι»

Οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Ελλάδα, η χώρα θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα βοήθειας με νέους όρους, δηλώνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χ.Σέλινγκ, ξεκαθαρίζοντας αφ' ενός ότι αυτό απαιτεί χρόνο και αφ' ετέρου ότι νέος δανεισμός χωρίς όρους δεν μπορεί να υπάρξει.

Οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Ελλάδα, η χώρα θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα βοήθειας με νέους όρους, δηλώνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

«Ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας χρειάζεται να αρχίσει. Το παλιό είναι νεκρό και δεν μπορεί να επεκταθεί. Και ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας παίρνει χρόνο. Επιπροσθέτως δεν μπορεί να υπάρξει νέος δανεισμός χωρίς όρους», σημείωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Presse».

Η Ευρώπη θα υποφέρει λίγο μόνο οικονομικά αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, ενώ οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι σημαντικά χειρότερες, υποστήριξε εξάλλου ο ίδιος.

«Για την Ευρώπη θα είναι εύκολο να τα καταφέρει οικονομικά. Για την Ελλάδα, αυτό θα είναι πράγματι σημαντικά πιο δραματικό», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

Ο Σέλινγκ πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια στην περίπτωση ενός «Grexit», αλλά περιέγραψε ως υπερβολικούς τους φόβους ότι η φτώχεια θα σαρώσει την Ελλάδα.

«Εδώ γίνεται ένας πόλεμος προπαγάνδας. Είναι υπερβολικό να πιστέψουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα χρειαστεί να ζήσουν στον δρόμο ή δεν θα έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη», κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024