Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ και ΗΑΤΤΑ διαψεύδουν τα περί παρακράτησης πληρωμών από tour operator

ΔΝΤ και ΗΑΤΤΑ διαψεύδουν τα περί παρακράτησης πληρωμών από tour operator

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο φήμες ότι tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Έλληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί το ΔΝΤ. Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις εν λόγω πληροφορίες εξέδωσε και ο ΗΑΤΤΑ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο πληροφορίες ότι tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Έλληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί το ΔΝΤ.

«Οι φήμες ότι το ΔΝΤ θα παρακρατήσει από αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες πληρωμές ελληνικών ξενοδοχείων ή άλλων παρόχων τουριστικών υπηρεσιών είναι εντελώς ψευδείς» δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις εν λόγω πληροφορίες εξέδωσε και ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

«Ο ΗΑΤΤΑ επικοινώνησε άμεσα με μέλη του (τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού), τα οποία διακινούν τον οργανωμένο τουρισμό της Ελλάδας και όπως ενημερώθηκε, μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κανένα θέμα πληρωμών και όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους από όλες τις χώρες του κόσμου».

Απευθύνη επίσης έκκληση προς όλους για απόλυτη ψυχραιμία και προσπάθεια μη διασποράς ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων, προκειμένου να μην εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο ελληνικός τουρισμός και να μην δίνεται έρεισμα στους συνεργάτες / πελάτες του εξωτερικού να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «βάσει του Ν. 393/1976, όπως ισχύει, οι tour operators όλων των τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται / συμβάλλονται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοποίηση των οργανωμένων ταξιδίων (που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο υπηρεσίες, ήτοι μεταφορά, διαμονή, κλπ) των πελατών τους στη χώρα μας. Επομένως, μόνο τα ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία έχουν δικαίωμα από το νόμο να προχωρούν σε συνεργασίες με tour operators τρίτων χωρών».

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσο, να έχει δηλώσειότι οι tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Ελληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί η δόση του ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η σύγχυση που δημιουργήθηκε από τη δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ίδιο του ΔΝΤ όσο και του ΗΑΤΤΑ, που έδωσαν τελικά στη δημοσιότητα τις παραπάνω ανακοινώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024