Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιωπή τηρεί προς το παρόν η Κομισιόν εν όψει Eurogroup

Σιωπή τηρεί προς το παρόν η Κομισιόν εν όψει Eurogroup

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά της η Κομισιόν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την υποβολή της νέας ελληνικής πρότασης. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρκέστηκε να απαντήσει πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές, ενώ ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις παρέπεμψε στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας πάντως ότι η κατάσταση έχει γίνει πιο περίπλοκη τις τελευταίες ημέρες.

Αρνητικός να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν ρωτήθηκε σχετικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρώην κοινοτικό επίτροπο Μάριο Μόντι.

Αν ήθελα να μιλήσω για την Ελλάδα, θα είχα συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου για την Ελλάδα, απάντησε ο κ. Γιούνκερ ερωτηθείς σχετικά, ενώ σε δεύτερη ερώτηση δημοσιογράφου αρκέστηκε να απαντήσει πως βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος ανέφερε πως «τα αιτήματα της Αθήνας θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Eurogroup».

Ο ίδιος αφενός ξεκαθάρισε ότι δεν δόθηκε παράταση του προηγούμενου προγράμματος καθώς δεν ήταν νομικά και τεχνικά εφικτό σε τόσο λίγο χρόνο και αφετέρου τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι το περασμένο Σάββατο.

Οσον αφορά την υποβολή του αιτήματος για το διετές δάνειο τόνισε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόγραμμα ούτε «όρους» και προαπαιτούμενα στη βάση των οποίων θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Η Επιτροπή κάνει ανάλυση της επιστολής που έλαβε από τον πρωθυπουργό και αυτή θα συζητηθεί στο Eurogroup.

Η συζήτηση για νέο πρόγραμμα, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, γίνεται με την Ελλάδα σε εντελώς διαφορετική οικονομική κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. «Η κατάσταση στην Ελλάδα, κυρίως η οικονομική κατάσταση, είναι ουσιαστικά χειρότερη από ότι ήταν μέχρι το περασμένο Σάββατο. Τώρα έχουμε σίγουρα μία πιο περίπλοκη κατάσταση να λύσουμε», επεσήμανε ο Ντομπρόβσκις.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό αίτημα για αναδιάρθρωση του χρέους ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί από τον Νοέμβριο του 2012 στο πλαίσιο του προγράμματος για την ελληνική διάσωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024