Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Δεν αποκλείει ακύρωση του δημοψηφίσματος

Δραγασάκης: Δεν αποκλείει ακύρωση του δημοψηφίσματος

Ανοιχτό ενδεχόμενο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είναι πολιτικό το θέμα, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό» είπε, ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει απόσυρση του δημοψηφίσματος. Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή των δόσεων των 1,56 δισ. ευρώ.

Ανοιχτό ενδεχόμενο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είναι πολιτικό το θέμα, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό» είπε.

Σημείωσε, πάντως, ότι τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις στην κυβέρνηση τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι είναι υπέρ της συμφωνίας, μιας βιώσιμης συμφωνίας, κοινωνικά αποδεκτής.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε ότι είτε «Οχι» βγει, είτε «Ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια.

Ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ανασταλεί η αποπληρωμή των δόσεων των 1,56 δισ. ευρώ, η οποία λήγει απόψε, για τον Νοέμβριο.

Επιβεβαιώνει, έτσι, πληροφορίες που είχε νωρίτερα μεταδώσει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο κ. Δραγασάκης είπε, ακόμη, ότι η Αθήνα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάσει την δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι απαιτείται ένας νέος σχεδιασμός για το χρέος, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Τόνισε ότι η πρόταση των θεσμών δεν ήταν βιώσιμη.

«Για να βρούμε λύση πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα» είπε, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα απέτυχε και είχε τελματωθεί από το περασμένο καλοκαίρι. «Σήμερα λήγει πρακτικά» σημείωσε.

Είπε ότι κατατέθηκε ένα αίτημα για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα με διάρκεια δύο έτη.

«Σε επιστολή που στείλαμε σήμερα περιορίζουμε τα σημεία της διαφωνίας» σημειώνει ο κ. Δραγασάκης «και λέμε κάποια σημεία που είναι εκ των ων ουκ άνευ. Με αυτή την επιστολή πιστεύω θα συνεχιστεί η συζήτηση».

Αυτή τη στιγμή έχουμε τραπέζι διαπραγμάτευσης, σημείωσε. Το δημοψήφισμα είναι μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε. Στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση για νέο πρόγραμμα, αφού το παλιό έχει λήξει και υπάρχει και η πρόταση για τα προαπαιτούμενα, σημείωσε.

Τόνισε ότι η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή, αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας.

«Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της Ελλάδας, όχι να της το δίνουν με σκονάκι και να υποκρινόμαστε ότι είναι δικό της» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Προτείνω κάτι απλό, αλλά ουσιαστικό. Τα προγράμματα πρέπει να εμπεριέχουν εκτίμηση κοινωνικών επιπτώσεων των προτάσεών τους, σημειώνοντας ότι είμαστε στον έκτο χρόνο λιτότητας και ύφεσης και δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μείωση μισθών και συντάξεων ως μέτρο εξόδου από την κρίση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024