Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν αλλάζει το καθεστώς του ELA η ΕΚΤ

Δεν αλλάζει το καθεστώς του ELA η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αλλάζει το καθεστώς του ελληνικού έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA), διατηρώντας τον στα επίπεδα της Παρασκευής. Η ΕΚΤ τόνισε ότι είναι έτοιμη να αναθεωρήσει την απόφασή της και ότι παραμένει σε στενή συνεργασία με την ΤτΕ για τη διατήρηση της σταθερότητας.

Την απόφαση να διατηρήσει στα επίπεδα της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2015 το ύψος της επείγουσας παροχής ρευστότητας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τις πιθανές επιπτώσεις για την νομισματική πολιτική και είναι έτοιμο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Σε ανακοίνωσή της μετά την τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Κυριακής, η ΕΚΤ αναφέρει πως το ΔΣ έλαβε υπόψη την απόφαση για το δημοψήφισμα και τη μη παράταση του προγράμματος.

«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσουν περαιτέρω την αντοχή των οικονομιών της Ευρωζώνης» αναφέρει η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της.

«Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών για δημοψήφισμα και τη μη παράταση του πρόγραμματος της ΕΕ για την Ελλάδα, το ΔΣ πρόκειται να συνεργαστεί στενά με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθετότητα» αναφέρει η ΕΚΤ.

«Δεδομένων των συνθηκών, το Συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το όριο του ELA στα επίπεδα που είχαν αποφασιστεί την Παρασκευή, 26 Ιουνίου. Το Συμβούλιο μένει σε ετοιμότητα να επανεξετάσει την απόφασή του» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Μάριο Ντράγκι πρόεδρος της ΕΚΤ, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τράπεζα της Ελλάδα και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών μελών να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των οικονομιών της ζώνης του ευρώ.»

Ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα, δήλωσε: «Η Τράπεζα της Ελλάδα, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις, ώστε να κατευθύνει την νομισματική πολιτική και να διασφαλίσει την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής του», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024