Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ανοιχτό αφήνει η Λαγκάρντ το ενδεχόμενο επανέναρξης διαπραγματεύσεων

Περιθώριο συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα αφήνει η Κριστίν Λαγκάρντ με συνεντέυξεις της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και στο βρετανικό BBC, προειδοποιώντας ωστόσο για κυρώσεις αν η Ελλάδα δεν καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ μέχρι το βράδυ της Τρίτης. «Το δημοψήφισμα, νομικά, θα γίνει επί πρότασης δεν θα ισχύει πλέον» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «αν υπήρχε "ναι", "θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ", θα υπάρξει προσπάθεια».

Περιθώριο συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα αφήνει η Κριστίν Λαγκάρντ με συνεντέυξεις της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και στο βρετανικό BBC, προειδοποιώντας ωστόσο για κυρώσεις αν η Ελλάδα δεν καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

«Το δημοψήφισμα, νομικά, θα γίνει επί πρότασης δεν θα ισχύει πλέον» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «αν υπήρχε «ναι», «θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ», θα υπάρξει προσπάθεια».

«Σε ό,τι αφορά το Ταμείο, η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Όταν είναι έτοιμοι να μιλήσουν και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Τις τελευταίες λίγες μέρες δείξαμε επανειλημμένα τη θέλησή μας να υπάρξει πρόοδος, την ελαστικότητά μας για αυτό στο οποίο μπορούν να προσαρμοστούν.

»Και παραμένουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε.

Προειδοποίησε πάντως ότι το ΔΝΤ περιμένει την αποπληρωμή των δόσεων του Ιουνίου έως την Τρίτη.

«Εάν δεν πληρώσουν έως το βράδυ της Τρίτης υπάρχει σειρά διαδικασιών τις οποίες θα πρέπει να ενεργοποιήσω.

»Όμως τεχνικά, εάν μία χώρα δεν πληρώσει στην ώρα της, αρχικά τίθεται σε κατάσταση υπερημερίας από το Ταμείο. Οι συνέπειες είναι ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΔΝΤ έως ότου πληρώσει.

»Η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΔΝΤ. Η Ελλάδα έχει θέσει στη διοίκηση του Ταμείου και έχει πρόσβαση σε τεχνική βοήθεια, υπόκεινται σε επιθεωρήσεις και έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί κεφάλαια, εάν δεν πληρώσει» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024