Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κρεμλίνο: Δεν έγινε συζήτηση για οικονομική στήριξη στην Ελλάδα

Η ρωσική προεδρία ανέφερε ότι στη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη δεν έγινε καμία συζήτηση για παροχή οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την «αναγκαιότητα ανάπτυξης επενδυτικής συνεργασίας», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Η ρωσική προεδρία ανέφερε ότι στη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη δεν έγινε καμία συζήτηση για παροχή οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν έγινε τέτοια συζήτηση, ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Reuters, «όχι, όχι, όχι».

Η συζήτηση των δύο ηγετών περιστράφηκε στην «αναγκαιότητα ανάπτυξης επενδυτικής συνεργασίας», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεσκόφ είπε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν σχέδια στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα οι διαδρομές μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου, που καλείται στη Ρωσία «Turkish Stream».

Όπως είπε, οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν αναλυτικά απόψεις για τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Μάλιστα κατά τη συνάντηση άκουσαν τις εισηγήσεις των συμπροέδρων της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας Κώστα Ήσυχου, αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και Μαξίμ Σοκολόφ, υπουργού Μεταφορών.

Κατά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου «δόθηκε έμφαση στην αγροτική παραγωγή και συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα οι επιτροπές Γεωργίας θα συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν περαιτέρω το ζήτημα αυτό των πιθανών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δεν θα παραβιάζουν το καθεστώς των κυρώσεων και των ρωσικών αντίμετρων και να εξετάσουν εάν μπορεί αυτό να γίνει».

Κατά την ενημέρωση της ρωσικής πλευράς, που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν συνολικά ότι χρειάζεται να αναζητηθεί διέξοδος από την κατάσταση, ώστε να παρασχεθεί υποστήριξη στους Έλληνες παραγωγούς, που οποίοι αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες».

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τον Ιούλιο θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Γεωργίας των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών το Νοέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και η πολυμελής κυβερνητική αντιπροσωπεία, που τον συνοδεύει, αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου για την Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024