Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κομισιόν: Είμαστε ανοιχτοί να δεχθούμε προτάσεις από την ελληνική πλευρά

«Η ΕΕ είναι ανοικτή να δεχθεί προτάσεις από την ελληνική πλευρά» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και προσέθεσε ότι «αυτή την στιγμή δεν ανταλλάσσονται έγραφα». Πάντως, ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένει με ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση των θεσμών.

Η συνάντηση των επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στις Βρυξέλλες ήταν από καιρό προγραμματισμένη και αφορά στην εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς για την αναταραχή που επικρατεί στις αγορές ομολόγων της Περιφέρειας και εάν ο φόβος διάχυσης της κρίσης θα επιταχύνει τις συζητήσεις για την ελληνική υπόθεση ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις των αγορών. «Δεν είμαστε εδώ για να σχολιάζουμε τις κινήσεις και τις διακυμάνσεις στις αγορές» είπε.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Κυριακή όπως ανέφεραν οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να απαντήσει. «Η ΕΕ είναι ανοικτή να δεχθεί προτάσεις από την ελληνική πλευρά» είπε και προσέθεσε «αυτή την στιγμή δεν ανταλλάσσονται έγραφα».

Πάντως, ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε την Τρίτη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένει με ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση των θεσμών.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε χθες το βράδυ τηλεφωνικά tους προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και ότι η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας των δύο Ελλήνων πολιτικών. Όπως είπε, ο κ. Γιούνκερ τους ενημέρωσε σχετικά με την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συμφωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024