Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποβάθμιση της Ελλάδας σε CCC από την Standard & Poor's

Υποβάθμιση της Ελλάδας σε CCC από την Standard & Poor’s

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία μονάδα, σε CCC από CCC+, προχώρησε η Standard & Poor's, με αρνητικές προοπτικές, δεδομένης της επιδείνωσης των συνθηκών ρευστότητας. Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι χωρίς μία συμφωνία με τους πιστωτές της, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 12 μηνών.

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία μονάδα, σε CCC από CCC+, προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Standard & Poor’s, με αρνητικές προοπτικές, δεδομένης της επιδείνωσης των συνθηκών ρευστότητας.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι χωρίς μία συμφωνία με τους πιστωτές της, η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα χρεοκοπήσει εντός των επόμενων 12 μηνών.

Μεταξύ άλλων η S&P κάνει αναφορά στη μεταφορά της πληρωμής της δόσης της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ, σημειώνοντας πως με τη ρευστότητα να επιδεινώνεται, η Ελλάδα δείχνει να θέτει σε προτεραιότητα άλλες -εσωτερικές- πληρωμές, παρά την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η Standard & Poor’s κρίνει ακόμη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς μία αλλαγή στην τροχιά του ΑΕΠ και βαθέων αλλαγών στον δημόσιο τομέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024