Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Πολύπλοκη η διαπραγμάτευση, αλλά θα ολοκληρωθεί

Βαρουφάκης: Πολύπλοκη η διαπραγμάτευση, αλλά θα ολοκληρωθεί

Τη διαβεβαίωση πως «το 23% ΦΠΑ δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί» έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο. Αναφερόμενος στη συμφωνία έκανε λόγο για «πολύπλοκη διαπραγμάτευση που δυναμιτίζεται από την εσωτερική διαφωνία των δανειστών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου». 

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως «το 23% ΦΠΑ δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί» έδωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ρήξη με τους δανειστές απήντησε: «Υπάρχει διαπραγμάτευση. Υπάρχει διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκήθηκε από τον Γιάννη Μηλιό, πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70% ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο υπουργός ανέφερε ότι «δεν σχολιάζω καμία δήλωση κανενός».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών τάχθηκε υπέρ ενιαίας συμφωνίας, εκτιμώντας ότι θα έχει βρεθεί λύση πριν από τα τέλη του μήνα.

Σημείωσε πως όσο πιο κοντά φτάνει το τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας, τόσο πιο πολύ σκληραίνει η στάση των δανειστών.

Αναφερόμενος στη συμφωνία έκανε λόγο για «πολύπλοκη διαπραγμάτευση που δυναμιτίζεται από την εσωτερική διαφωνία των δανειστών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου» και συμπλήρωσε «η εσωτερική διαφωνία των δανειστών είναι το μόνο θέμα, κατά τα άλλα οι συζητήσεις γίνονται σε καλό και θετικό κλίμα».

Πρότεινε κοινή συνέντευξη τύπου Τσίπρα-Μέρκελ-Λαγκάρντ-Ντράγκι κατά την οποία θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές των προτάσεων προκειμένου να υπάρξει αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας που θα δώσει σήμα στις αγορές ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε.

Ερωτηθείς για το αν αύριο η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι το ελληνικό δημόσιο στοχεύει πάντα στην αποπληρωμή όλων των δικαιούχων.

Εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν. Ο ελληνικός λαός έδωσε σαφέστατη εντολή στην κυβέρνηση μας».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι δογματική αλλά το ζήτημα είναι το σε ποιες ιδιωτικοποιήσεις αναφέρεται κάποιος.

«Για τη ΔΕΗ είμαι κάθετα αντίθετος. Για ένα λιμάνι ή τους σιδηροδρόμους, θα έλεγα ότι θα εκτιμήσω πρώτα τις προσφορές των ιδιωτών» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ είπε πως δεν μπήκε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η προεκλογική δέσμευση για κατάργησή του καθώς αποτέλεσε διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

«Αφού κλείσει η διαπραγμάτευση θα καθίσουμε να στύψουμε το κεφάλι μας για να δούμε πως θα τον καταργήσουμε. Είναι σκάνδαλο αυτός ο φόρος» σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024