Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναρίτη: Αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου λόγω των αντιδράσεων

Παναρίτη: Αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου λόγω των αντιδράσεων

Την επιστολή με την οποία ζητά την ανάκληση της τοποθέτησής της στο ΔΝΤ δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Έλενα Παναρίτη. Σε αυτήν επισημαίνει ότι της είναι αδύνατον να δεχθεί τον διορισμό της «εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Δίνει, δε, απάντηση στους επικριτές της, σημειώνοντας με νόημα: «Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Την επιστολή με την οποία ζητά την ανάκληση της τοποθέτησής της στο ΔΝΤ δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Έλενα Παναρίτη. Σε αυτήν επισημαίνει ότι της είναι αδύνατον να δεχθεί τον διορισμό της «εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Παναρίτη τονίζει ότι η ίδια δεν ζήτησε τη θέση, αλλά την αποδέχθηκε καθώς έχει την εμπειρία να βοηθήσει την κυβέρνηση.

Δίνει, δε, απάντηση στους επικριτές της, σημειώνοντας με νόημα: «Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαιναν ότι η επιλογή της Έλενας Παναρίτη, ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά. Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτοντας ότι οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η επιστολή της Έλενας Παναρίτη έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

»Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

»H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024