Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Το πρόγραμμα της Ελλάδας εκπνέει στις 30 Ιουνίου

Σόιμπλε: Το πρόγραμμα της Ελλάδας εκπνέει στις 30 Ιουνίου

Οι θετικές ανακοινώσεις από την Αθήνα ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές δεν αντικατοπτρίζονται πλήρως στην εξέλιξη των συνομιλιών, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στη Δρέσδη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας ισχύει μέχρι τέλος Ιουνίου.

Οι θετικές ανακοινώσεις από την Αθήνα ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές δεν αντικατοπτρίζονται πλήρως στην εξέλιξη των συνομιλιών, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στη Δρέσδη.

«Τα θετικά νέα από την Αθήνα δεν αντικατοπτρίζονται πλήρως στις συνομιλίες με τους τρεις θεσμούς» είπε ο Σόιμπλε.

Ερωτηθείς μέχρι πότε πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι το υπάρχον πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου. «Όπως έχουν τα πράγματα τώρα», το πρόγραμμα θα λήξει εάν δεν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει σε τεχνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα εκπνέει στο τέλος Ιουνίου» δήλωσε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν είναι μόνο δουλειά της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι το θέμα αφορά όλη την Ευρωζώνη.

«Γνωρίζουμε την ευθύνη μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε αυτή την ευθύνη, αλλά αυτή δεν είναι μόνο ευθύνη μιας χώρας, όχι μόνο ευθύνη της Γερμανίας. Είναι ευθύνη ολόκληρης της Ευρωζώνης» είπε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σόιμπλε είπε ότι παρ’ όλο που μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με την ελληνική ηγεσία, «όλοι μοιραζόμαστε μία κοινή ευθύνη για την Ευρώπη».

«Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και γι’ αυτό αξίζουν σεβασμού» είπε.

Τόνισε ότι δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας, πάντως ότι η σχέση τους δεν είναι «γάμος από έρωτα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024