Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαπέν: Ελλάδα και πιστωτές πρέπει να επιταχύνουν

Σαπέν: Ελλάδα και πιστωτές πρέπει να επιταχύνουν

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. «Η κόκκινη γραμμή είναι ότι δεν μπορεί να επιτραπεί να υπάρξει επιδείνωση της συνολικής δημοσιονομικής κατάστασης και μάλιστα χρειάζεται να υπάρξει βελτίωση» πρόσθεσε. Μετά τη σύνοδο των G7 επανέλαβε δε ότι «δεν υπάρχει σενάριο Grexit».

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Οι συνομιλίες προχωρούν γρήγορα αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να ολοκληρωθούν» δήλωσε ο Σαπέν από τη Δρέσδη της Γερμανίας και συμπλήρωσε πως «όλοι χρειάζεται να βρίσκονται σε κλίμα διαπραγμάτευσης, η οποία να είναι επαρκώς εσπευσμένη, επαρκώς συγκεκριμένη, επαρκώς τεχνική αλλά και επαρκώς πολιτική για να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες».

Ο Σαπέν απέφυγε τις ερωτήσεις για τις ελληνικές συντάξεις και τον ΦΠΑ λέγοντας ότι η βασική απαίτηση είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει ένα σχέδιο που να δείχνει βελτίωση στα οικονομικά της.

«Η κόκκινη γραμμή είναι ότι δεν μπορεί να επιτραπεί να υπάρξει επιδείνωση της συνολικής δημοσιονομικής κατάστασης και μάλιστα χρειάζεται να υπάρξει βελτίωση» είπε ο Σαπέν και κατέληξε λέγοντας ότι «κάθε ημέρα που περνά καθιστά το θέμα περισσότερο επείγον».

Σημασία έχει και η δήλωση του Μ.Σαπέν μετά τη Σύνοδο των G7, με τον γάλλο υπουργό να τονίζει κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά πως δεν υπάρχει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχει σενάριο Grexit», δήλωσε o Σαπέν σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G7 στην Δρέσδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024