Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpha Bank: Κέρδη προ προβλέψεων 294,6 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Alpha Bank: Κέρδη προ προβλέψεων 294,6 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο

Βελτίωση του αποτελέσματος προ προβλέψεων παρουσίασε η Alpha Bank, το οποίο αυξήθηκε κατά 17% το α΄τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 294,6 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων και της σταθεροποιήσεως των λειτουργικών εσόδων. Στο 12,6% η κεφαλαιακή επάρκεια. Αυξημένη χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες. Ζημίες 115,8 εκατ. ευρώ το τελικό αποτέλεσμα. Η επίτευξη συμφωνίας προϋπόθεση για εδραίωση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα, τονίζει ο Δ.Μαντζούνης.

Σημαντική βελτίωση του αποτελέσματος προ προβλέψεων παρουσίασε η Alpha Bank, το οποίο αυξήθηκε κατά 17% το α΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 294,6 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων και της σταθεροποιήσεως των λειτουργικών εσόδων. Στο 12,6% η κεφαλαιακή επάρκεια. Αυξημένη χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες, λόγω εκροών καταθέσεων. Ζημίες 115,8 το τελικό αποτέλεσμα, σημαντικά μειωμένες έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Η επίτευξη συμφωνίας προϋπόθεση για την εδραίωση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Δ.Μαντζούνης.

Οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου ανήλθαν σε 426,3 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα του απαιτητικού οικονομικού περιβάλλοντος. Ο Δείκτης Καλύψεως Καθυστερήσεων αυξήθηκε σε 63% από 62% το προηγούμενο τρίμηνο. Ο Δείκτης Συνολικών Καλύψεων Καθυστερήσεων ανέρχεται σε 120%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, καταγράφεται αυξημένη χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες που ανήλθε σε 23,6 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου 2015, κυρίως λόγω εκροών καταθέσεων ύψους 6,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Η Alpha διατηρεί ισχυρή Κεφαλαιακή Θέση με Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) 12,6% με πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ (fully loaded Basel III). Ενσώματα Ίδια Κεφάλαια 7,0 δισ. ευρώ και Λογιστική Αξία ανά Μετοχή 0,55 ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα μετά φόρων διαμορφώθηκε σε ζημίες 115,8 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων.Ωστόσο, οι ζημίες σημείωσαν μικρή αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Δ.Μαντζούνης: Προϋπόθεση η συμφωνία για την εδραίωση εμπιστοσύνης στις τράπεζες

O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε: «Τους πρώτους μήνες του 2015 συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τόσο τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητος όσο και την οργανική κερδοφορία, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, η
οποία έχει δημιουργήσει ιδιαιτέρως απαιτητικό περιβάλλον.»

» Οι δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της εξαρτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες, καθώς και την αντιστροφή της πορείας βελτιώσεως της ποιότητος του χαρτοφυλακίου, η οποία είχε διαφανεί κατά το προηγούμενο έτος.

»Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διατήρηση επαρκούς διαθέσιμης ρευστότητος, στην περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και στην αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων δανείων.»

» Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των Ευρωπαίων εταίρων, αποτελεί προϋπόθεση για την εδραίωση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα και την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών λειτουργίας του. Αυτή η εξέλιξη θα βελτιώσει σημαντικά τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας εντός του έτους και θα οδηγήσει εκ νέου την Alpha Bank σε πορεία ανακάμψεως σύμφωνα με τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024