Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Να δείξει ευελιξία για την Ελλάδα καλεί ο Τζακ Λιου τους θεσμούς

«Ένας κακός υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μιλώντας στο London School of Economics, στέλνοντας έτσι νέο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στους δανειστές. Κάλεσε, επίσης, τους θεσμούς και ιδιαίτερα το ΔΝΤ να δείξουν ευελιξία, ώστε να αποφευχθούν άσκοπες κρίσεις.

«Ένας κακός υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μιλώντας στο London School of Economics, στέλνοντας έτσι νέο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στους δανειστές.

«Ουδείς δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι μπορεί να προβλέψει την έκβαση μιας βαθιάς ελληνικής κρίσης» σημείωσε ο Τζακ Λιου απαντώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ότι «ένας κακός υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος».

Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές που θα ήταν δύσκολες για κάθε κυβέρνηση.

Σε ένα έμμεσο μήνυμα προς το ΔΝΤ, σημείωσε πως θεσμοί όπως το Ταμείο πρέπει να επιδεικνύουν επαρκή ευελιξία ώστε να αποφεύγονται άσκοπες κρίσεις, εφόσον η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως είναι στο συμφέρον όλων να βρεθεί μια λύση στην ελληνική κρίση.

Οι δηλώσεις του κ. Λιού έγιναν δυο ημέρες πριν την σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G7, στη Δρέσδη την Παρασκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024