Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κίνα κόβει φόρους σε εισαγόμενα αγαθά

Η Κίνα κόβει φόρους σε εισαγόμενα αγαθά

Στην τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης ποντάρει τώρα το Πεκίνο προκειμένου να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη οικονομία της χώρας, γι' αυτό και μειώνει θεαματικά τους εισαγωγικούς δασμούς για μια σειρά αγαθών, από αθλητικά παπούτσια και είδη ρουχισμού μέχρι κρέμες προσώπου.

Στην τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης ποντάρει τώρα το Πεκίνο προκειμένου να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη οικονομία της χώρας, γι’ αυτό και μειώνει θεαματικά τους εισαγωγικούς δασμούς για μια σειρά αγαθών, από αθλητικά παπούτσια και είδη ρουχισμού μέχρι κρέμες προσώπου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σε μία εβδομάδα από σήμερα οι κινέζοι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν φθηνότερα δεκάδες είδη, καθώς από την 1η Ιουνίου οι δασμοί για αρκετές κατηγορίες προϊόντων μειώνονται ακόμη και πάνω από 50%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Είχαν προηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες τα στοιχεία ότι η ετήσια οικονομική μεγέθυνση της δεύτερης οικονομίας του πλανήτη επιβραδύνθηκε το πρώτο τετράμηνο του έτους στο 7%, επίπεδα που αποτελούν χαμηλά έξι ετών. Έχοντας πληγεί από την κατάρρευση των τιμών των ακινήτων, που συμπαρασύρει με τη σειρά της επενδύσεις και κατασκευές, η οικονομία αναπτύσσεται με τους χαμηλότερους ρυθμούς από το 2009.

Έτσι το Πεκίνο μειώνει τους φόρους εισαγωγής για αθλητικά παπούτσια και μπότες στο 12% από 24% σήμερα, στις πάνες στο 2% από 7,5% και για προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως όσα αφορούν την περιποίηση προσώπου, στο 2% από 5%.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Κινέζοι προτιμούν να κάνουν τα ψώνια τους στο εξωτερικό, επειδή «οι τιμές για μια σειρά από προϊόντα στην εγχώρια αγορά παραμένουν υπερβολικά υψηλές.

Συγκεκριμένα, τα ίδια προϊόντα πολυτελείας κοστίζουν στη Κίνα 20% περισσότερο απ’ ό,τι στην Ευρώπη, ενώ η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα είναι επίσης πολύ φθηνότεροι αγοραστικοί προορισμοί.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Πεκίνο σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων αφορολόγητων ειδών (duty-free) στα σύνορα, διευρύνοντας την επιλογή προϊόντων που πωλούνται εκεί και αυξάνοντας την οροφή των αγορών που μπορούν να κάνουν οι κινέζοι καταναλωτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024