Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία με τους δανειστές έως τις 5 Ιουνίου διαβλέπει ο Γ. Βαρουφάκης

Συμφωνία με τους δανειστές έως τις 5 Ιουνίου διαβλέπει ο Γ. Βαρουφάκης

Συμφωνία με τους δανειστές έως τις 5 Ιουνίου που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ, διέβλεψε σε δηλώσεις του στο CNN ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία. Για τέσσερις μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε εσαεί» ανέφερε.

Συμφωνία με τους δανειστές έως τις 5 Ιουνίου που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ, διέβλεψε σε δηλώσεις του στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως η χώρα τον τελευταίο σχεδόν χρόνο δεν έχει λάβει χρηματοδότηση από τους δανειστές της και ζει με τις δικές της δυνάμεις μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πολιτών της.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία. Για τέσσερις μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε εσαεί» ανέφερε, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πληρωμή του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου θα γίνει κανονικά: «Θα πληρώσουμε (το ΔΝΤ) γιατί θα έχουμε συμφωνία μέχρι τότε με τους εταίρους μας» τόνισε.

Στη βάση αυτή ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους θεσμούς και ειδικά το ΔΝΤ να συναντήσουν την Ελλάδα διανύοντας στο 1/4 του δρόμου.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο εάν οι συντάξεις είναι η βασική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, ο υπουργός είπε πως είναι μια από τις γραμμές.

«Είναι μια κόκκινη γραμμή. Το βασικό πρόβλημα, όπως έγραψα και σε σημερινό μου άρθρο, είναι η λιτότητα. Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη λιτότητα που γνώρισε χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024