Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα αλληλεγγύης της Κομισιόν από την Κοιλάδα του Αχελώου

Μήνυμα αλληλεγγύης της Κομισιόν από την Κοιλάδα του Αχελώου

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στην Ελλάδα εξέφρασε από την Κοιλάδα του Αχελώου η ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στην Ελλάδα εξέφρασε από την Κοιλάδα του Αχελώου η ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η περιφερειακή πολιτική, δεν είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας , αλλά τα 20 δις. ευρώ, που θα διατεθούν την επόμενη 7ετία στο πλαίσιο της Περιφερειακής πολιτικής, θα αποτελέσουν ένα υπόβαθρο που θα σηματοδοτήσει τη στέρεη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» τόνισε η επίτροπος προσθέτονας «Από εδώ, μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης πρέπει να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα του τοπικού πληθυσμού και παράλληλα να κάνουμε ό,τι μπορούμε να αναδειχθεί αυτό το τόσο όμορφο τοπίο».

Η κ. Κρέτσου ήταν την Παρασκευή η κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα με θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Εκτός από την επίτροπο παρεμβάσεις θα κάνουν οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Κοιλάδα του Αχελώου βρíσκεται μεταξύ Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας και το Περδικάκι, όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των τεσσάρων περιφερειών.

Η κ. Κρέτσου, απευθυνόμενη προς τους περιφερειάρχες, τους ενεθάρρυνε, να υποβάλουν και οι ίδιοι προγράμματα με καινοτόμες ιδέες, με ανταγωνιστικό προσανατολισμό, που θα ανοίγουν θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους. Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως η παρουσία της στην περιοχή, η συνάντηση με τον κόσμο και τους αυτοδιοικητικούς, είναι για να εξεταστούν οι δυνατότητες να αναστραφεί η «διαρροή» των νέων προς το εξωτερικό.

Η επίτροπος, είπε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης από το Ταμείο Αλληλεγγύης των περιοχών, όπως ο Έβρος και η Κεντρική Ελλάδα, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Η ευρωπαία επίτροπος επισκέφθηκε επίσης την ιστορική Μονή Σέλστου αλλά και στα απομεινάρια της γέφυρας του Κοράκου. Αφού προσκύνησε στην Ιερά Μονή είπε πως «αυτά τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία μπορούν να περάσουν ως στοιχεία του δικτύου του θρησκευτικού τουρισμού της Ελλάδας».

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ημερίδα στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024