Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΕΕ: Πολλά ήδη τα τεχνικά προβλήματα στην υποβολή δηλώσεων

ΟΕΕ: Πολλά ήδη τα τεχνικά προβλήματα στην υποβολή δηλώσεων

Κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχουν ήδη παρουσιασθεί πολλά τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υποβολή της δήλωσης, επισημαίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης ζητά παράταση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχουν ήδη παρουσιασθεί πολλά τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υποβολή της δήλωσης, επισημαίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης ζητά παράταση ενός μήνα για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως επισημαίνει το ΟΕΕ θεωρεί απαραίτητη τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για χρονικό διάστημα που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις θα έπρεπε να είναι ανοικτό το σύστημα, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη του συστήματος και να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα οι φορολογούμενοι και οι λογιστές φοροτεχνικοί στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

«Κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχουν ήδη παρουσιασθεί πολλά τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή, που οφείλονται στη μη καταχώρηση ή στη καταχώρηση λανθασμένων στοιχείων στους προσυμπληρωμένους κωδικούς του Ε1 με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υποβολή της δήλωσης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, σχετικά με την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων, το ΟΕΕ, λόγω των νέων ρυθμίσεων που έχουν προβλεφθεί στις 11 Μαΐου με τη δημοσίευση του Ν. 4325/2015 αλλά και της ανάγκης άμεσης επίλυσης τεχνικών προβλημάτων όπως η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και η μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας στους υπαχθέντες, προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών, με απόφασή του να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία της 26ης Μαΐου 2015 για χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024