Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα

Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα

Ως ανακριβείς διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τις πληροφορίες ότι ο Β.Σόιμπλε θέτει θέμα εισαγωγής παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα εάν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της αποτύχουν. «Οι πληροφορίες είναι ανακριβείς. Τέτοιου είδους σενάριο δεν τίθεται προς συζήτηση» ήταν η απάντηση του γερμανικού υπουργείου, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Bloomberg.

Ως ανακριβείς διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τις πληροφορίες ότι ο Β.Σόιμπλε θέτει θέμα εισαγωγής παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα εάν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της αποτύχουν.

«Οι πληροφορίες είναι ανακριβείς. Τέτοιου είδους σενάριο δεν τίθεται προς συζήτηση» ήταν η απάντηση του γερμανικού υπουργείου μέσε twitter, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Το σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των απόψεών του Β.Σόιμπλε, υποστηρίζει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έθεσε την πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί παράλληλο νόμισμα αν οι συζητήσεις με τους πιστωτές της αποτύχουν.

Σύμφωνα με το άρθρο ο Σόιμπλε έθεσε την ιδέα του παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς όμως να συντάσσεται με αυτή, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, και ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Ο Σόιμπλε επικαλέστηκε δε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, όπου χρησιμοποιείται το ευρώ, χωρίς η χώρα να είναι μέλος της Ευρωζώνης, πρόσθεσε η μία από τις πηγές.

Τα πραναφερθέντα σχόλια, σχολιάζει το Bloomberg, μαρτυρούν ότι ορισμένοι στη Γερμανία ετοιμάζονται για το χειρότερο με δεδομένη την καθυστέρηση στις διαβουλεύσεις που κρατούν από το Φεβρουάριο. Ενώ η Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της λένε ότι σκοπός τους είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, ο Β.Σόιμπλε έχει επίσης πει ότι δεν μπορεί να αποκλείσει έξοδό της από την ευρωζώνη.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να τραβήξει αυτήν την κόντρα πολύ μακριά, με τον Σόιμπλε να έχει το ρόλο του κακού, υποστηρίζει ο Jacob Funk Kirkegaard, του Peterson Institute for International Economics. Το ρίσκο μετάδοσης σε άλλα κράτη-μέλη αν επιδεινωθεί η κατάσταση είναι πολύ μικρό, συμπληρώνει.

Η Μέρκελ, θυμίζει το πρακτορείο, δήλωσε την Παρασκευή, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να ξεκλειδώσουν οι πόροι του προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024