Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στρατούλης: Κανονικά στο τέλος του μήνα οι συντάξεις ΙΚΑ, ΕΤΕΑ

Κανονικά θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, προσθέτοντας ότι «τα Ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση καθώς η πορεία των οικονομικών τους είναι πάρα πολύ ικανοποιητική».

Κανονικά θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι, «η πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση, εκτός από εκείνη η οποία έχει προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ειδικότερα για το ΙΚΑ, εκτιμάται ότι το Μάιο θα εμφανίσει έσοδα άνω των 900 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το ΕΤΕΑ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι εάν χρειασθεί εκτός από τη βοήθεια που έχει υπολογισθεί από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, μπορεί να προσφερθούν ακόμη 10 με 11 εκατ. ευρώ, από οφειλές του ΙΚΑ προς το ΕΤΕΑ.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να μη χρειαστεί ούτε αυτό», ανέφερε ο κ. Στρατούλης, ενώ τόνισε ότι το πλέον βασικό είναι πως οι συντάξεις καταβάλλονται «χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024