Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης:  Δεν είναι αυτοσκοπός η δόση, στόχος η οριστική και συνολική λύση

Βαρουφάκης: Δεν είναι αυτοσκοπός η δόση, στόχος η οριστική και συνολική λύση

Για λανθασμένη πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία πέντε στο θέμα της ελληνικής κρίσης, την οποία για πολιτικούς λόγους δεν παραδέχονται έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Έκτακτο Οικονομικό Συνέδριο για την Ελλάδα στην Αθήνα.

Για λανθασμένη πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία πέντε στο θέμα της ελληνικής κρίσης, την οποία για πολιτικούς λόγους δεν παραδέχονται έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Έκτακτο Οικονομικό Συνέδριο για την Ελλάδα στην Αθήνα.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέθεσε για μία ακόμη φορά τα επιχειρήματά του σύμφωνα με τα οποία το πρόγραμμα λιτότητας που πιέζουν οι δανειστές να εφαρμοστεί στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδώσει καρπούς. Όπως υποστήριξε, είναι αδύνατον να υπάρξει πλεόνασμα προϋπολογισμού 25% σωρευτικά μέχρι το 2020, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται και το λόγο χρέους προς ΑΕΠ να παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι αναγκαίο να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η επόμενη δόση δεν είναι για τη χώρα μας αυτοσκοπός, ούτε είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πηγαίνουμε από μνημόνιο σε μνημόνιο και από δάνειο σε δάνειο, αλλά στόχος είναι να βρεθεί μια οριστική και συνολική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Στο διεθνές οικονομικό συνέδριο για την Ελλάδα με θέμα «Σταματώντας κύκλο της κρίσης» που διεξήχθη την την Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκτός από τον κ. Βαρουφάκη, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο νομπελίστας οικονομολόγος Τόμας Σάρτζεντ, καθηγητής στο New York University και ο Νίκος Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business στο New York University.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό και σε όσους διαμορφώνουν την ελληνική πολιτική ένα σχέδιο διαφυγής από τον φαύλο κύκλο των οικονομικών κρίσεων μέσω απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναπτύχθηκαν τρία θεματικά πάνελ στα οποία τοποθετήθηκαν διακεκριμένοι πολιτικοί, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, όπως οι: Ίβαν Μίκος (πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας), Σιμεόν Τζάνκοφ (πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας), Λάγιος Αντράς Μπόκρος (πρώην υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας). Σβεν Ότο Λίτοριν (πρώην υπουργός Απασχόλησης της Σουηδίας), Κυριάκος Μητσοτάκης (κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Χάρης Θεοχάρης (βουλευτής Β’ Αθηνών με Το Ποτάμι και πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων), Μιράντα Ξαφά (ερευνήτρια στο Center for International Governange and Innovation, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ), Χουάν Χοσέ Νταμπούμπ (πρώην υπουργός Οικονομικών, Ελ Σαλβαδόρ και πρώην διευθύνων σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα) κ.ά.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Atlas Network των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Greek Liberal Monitor το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης», το Ινστιτούτο CΑΤΟ, και το γερμανικό Ίδρυμα «Friedrich Naumann» για την Ελευθερία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024