Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι

Βαρουφάκης: Το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι

«Δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στην «ERTOpen. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η αναφορά του στο Κούγκι. «το Τέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι» είπε.

«Δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος» δήλωσεο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκηςσε συνέντευξη στην «ERTOpen». Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι εκλογέςδεν θα γίνουν, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό σχολίασε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά.

Για το δημοψήφισμα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό, για πολύ μεγάλα ζητήματα, να αποφαίνεται για το μέλλον του.
Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση ο υπουργόςάφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποχωρήσεων. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία» υποστήριξε.«Οταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα και θα πούμε “συμφωνούμε;” Αν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Αν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη» είπε.
Αίσθησηπροκάλεσε ωστόσο η αναφορά του στο Κούγκι. «Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης;» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι». Πάντως, σημείωσε ότι «το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε επίσης στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, λέγοντας ότι «εγώ δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο να έχουν πωληθεί όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια σε μία εταιρεία και χωρίς τη συμμετοχή του κράτους. Στη Γερμανία δεν θα συνέβαινε».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μουαρέσει η έντονη αντιπαράθεση. Ο κόσμος μας βλέπει ενωμένους με τις διαφωνίες μας. Ως διαπραγματευτής θέλω ένα κόμμα που να με ελέγχει και να με εγκαλεί. Αυτό είναι απαραίτητο σε μία διαπραγμάτευση γιατί οι ανθρώπινες αντοχές δοκιμάζονται».

Αναφορικά με τις επαφές της Ελλάδας με άλλες χώρες, δήλωσε ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αφορά ένα ζήτημα που παραμένει εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και θα λυθεί εκεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024