Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή στην ύφεση στο α' τρίμηνο 2015

Επιστροφή στην ύφεση στο α’ τρίμηνο 2015

Συρρίκνωση του εγχώριου προϊόντος καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015, με την αβεβαιότητα που επικράτησε μετά το Δεκέμβριο να λειτουργεί σαν βαρίδι για την οικονομία.Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα δώσει σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εκτίμηση του τριμηνιαίου ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου 2015. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία θα δείχνουν πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά περίπου 0,5% στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 σε ετήσια βάση. Ουσιαστικά μετά από τρία τρίμηνα επέκτασης της οικονομική δραστηριότητας, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2014, η ελληνική οικονομία επανήλθε σε αρνητικούς ρυθμούς.

Συρρίκνωση του εγχώριου προϊόντος καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015, με την αβεβαιότητα που επικράτησε μετά το Δεκέμβριο να λειτουργεί σαν βαρίδι για την οικονομία.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα δώσει σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εκτίμηση του τριμηνιαίου ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου 2015. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία θα δείχνουν πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά περίπου 0,5% στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 σε ετήσια βάση.

Ουσιαστικά μετά από τρία τρίμηνα επέκτασης της οικονομική δραστηριότητας, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2014, η ελληνική οικονομία επανήλθε σε αρνητικούς ρυθμούς.

Μάλιστα, αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που η οικονομία της ευρωζώνης καταγράφει την υψηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούν ότι η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε σε 0,4%, έπειτα από 0,3% αύξηση του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη αυτή από την Eurostat, θα πρόκειται για την υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά από το 2011 που οι χώρες της ζώνης του ενιαίου νομίσματος θα ξεπεράσουν σε ανάπτυξη τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με βάση τα τριμηνιαία στοιχεία.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024