Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα κλείσουμε συμφωνία, αλλά όχι τη Δευτέρα λέει ο Τ.Βίζερ του EWG

Θα κλείσουμε συμφωνία, αλλά όχι τη Δευτέρα λέει ο Τ.Βίζερ του EWG

Δεν θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου λέει ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euroworking Group, κρατώντας χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, στην ίδια γραμμή με Μοσκοβισί, Σόιμπλε, Σαπέν. Ο Βίζερ, που έχει γνώση των συζητήσεων στο Brussels Group, υπονόησε ότι δεν βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο συμφωνίας, αφήνοντας όμως ελπίδες ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαΐου. «Ο μήνας αυτός είναι καλός για συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου λέει ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group), κρατώντας χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, στην ίδια γραμμή με Μοσκοβισί, Σόιμπλε, Σαπέν.

Ο Βίζερ, που έχει γνώση των συζητήσεων στο Brussels Group, υπονόησε ότι δεν βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο συμφωνίας, αφήνοντας όμως ελπίδες ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαΐου. «Ο μήνας αυτός είναι καλός για συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα το Eurogroup της Δευτέρας να διαπιστώσει σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μ.Σαπέν μετά τη συνάντησή του με τον Γ.Βαρουφάκη μίλησε για «καθοριστική στιγμή. Πιστεύω ότι έχουμε καλή δυναμική στις συζητήσεις και έχουμε την ικανότητα –όχι τώρα εντελώς άμεσα– έχουμε όμως τη δυνατότητα να βρούμε έναν καλό συμβιβασμό». Σκεπτικός για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα τη Δευτέρα, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε χωρίς πάντως να το αποκλείει κατηγορηματικά.

Ο κύριος Βίζερ δήλωσε πάντως πεπεισμένος πως «στο τέλος» θα υπάρξει συμφωνία προτού υπάρξει «πραγματική κρίση ή χρεοκοπία». Ο επικεφαλής του Euro-Working Group επανέλαβε πως δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, συμπληρώνοντας πως ένα Grexit θα ήταν επώδυνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και πως ο ελληνικός λαός δεν θέλει κάτι τέτοιο.

«Ολες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι ο πληθυσμός είναι πεπεισμένος ότι το μέλλον του είναι στο ευρώ. Έχει δώσει μια εντολή που είναι αρκετά ξεκάθαρη σε εμένα και φαίνεται πως είναι και για τους Έλληνες πολιτικούς, να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές», σημείωσε.

Πάντως, πιστός στη γραμμή Βρυξελλών, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη είναι καλύτερα οχυρωμένη έναντι μιας χρεοκοπίας κράτους-μέλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο να συμβεί.

Όπως τόνισε, μια ελληνική χρεοκοπία που θα οδηγούσε σε ένα Grexit θα αποτελούσε «πραγματική καταστροφή πριν από μια τριετία», η Ευρώπη πλέον έχει λάβει τα μέτρα της, αλλά ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό.

«Υπάρχει η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. Εχουμε ένα fund ύψους 500 δισ. για να επιληφθεί. Θα ήταν πολύ, πολύ ανεπιθύμητο ένα τέτοιο σενάριο. Θα ήταν κακό για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τον κόσμο, οπότε δίνουμε τη μάχη για να το αποτρέψουμε», σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024