Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Μοσκοβισί: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

«Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά η ελάφρυνση του χρέους», ξεκαθάρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί αναφερόμενος στα σενάρια για διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Ο Επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup στις 11 Μαΐου θα διαπιστώσει σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, ενώ για άλλη μια φορά απέκλεισε το Grexit ως επιλογή.

«Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά η ελάφρυνση του χρέους», ξεκαθάρισε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί αναφερόμενος στα σενάρια για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκης ο Επίτροπος Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup στις 11 Μαΐου θα διαπιστώσει σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

Αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τόνισε: «Μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος μόνο αφού έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει κρύψει την επιθυμία για μετακύλιση των ομολόγων της ΕΚΤ που ωριμάζουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μέσα από ανταλλαγές χρέους.

«Συμμερίζομαι πλήρως την άποψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ εξήγησε πως στόχος όλων είναι να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα» και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να ξαναμπεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

«Η ευρωζώνη δεν είναι μια ζώνη σταθερών ισοτιμιών, είναι ένα ενιαίο νόμισμα και η πορεία του είναι μη αναστρέψιμη», συνέχισε ο Επίτροπος Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως έπειτα από ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη θα ακολουθούσε το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος» και θα χανόταν η ισχύς της.

To tweet μετά τη συνάντηση

Μετά τη συνάντησή του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Μοσκοβισί έκανε Tweet αναφερόμενος σε αυτήν: «Συνάντησα τον Γιάνη Βαρουφάκη για την ουσιαστική πρόοδο στο BG και την προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup, την Δευτέρα.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024