Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσακαλώτος θα «ξεκλειδώνει» τα θέματα που χρήζουν πολιτικού χειρισμού

Ο Τσακαλώτος θα «ξεκλειδώνει» τα θέματα που χρήζουν πολιτικού χειρισμού

Εξερχόμενος του διευρυμένης σύσκεψης του συντονιστικού οργάνου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης είπε ότι η νέα αυτή δομή θα εντοπίζει θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό και θα επιχειρεί την άμεση αντιμετώπισή τους. Ως παράδειγμα είπε ενδεικτικά ότι σε περίπτωση που ο κ. Χουλιαράκης στο Brussels Group καλείται να αντιμετωπίσει ένα θέμα για το οποίο δεν έχει την εντολή για να διαπραγματευτεί απευθείας, θα πρέπει να παίρνει τον κ. Τσακαλώτο.

Εξερχόμενος του διευρυμένης σύσκεψης του συντονιστικού οργάνου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι η νέα αυτή δομή θα εντοπίζει θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό και θα επιχειρεί την άμεση αντιμετώπισή τους.

Ως παράδειγμα είπε ενδεικτικά ότι σε περίπτωση που ο κ. Χουλιαράκης στο Brussels Group καλείται να αντιμετωπίσει ένα θέμα για το οποίο δεν έχει την εντολή (mandate) για να διαπραγματευτεί απευθείας, γι’ αυτό θα πρέπει να παίρνει τον κ. Τσακαλώτο προκειμένου να λαμβάνει κατευθύνσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσαν τα στελέχη που απαρτίζουν το Brussels Group να επισκεφθούν την Αθήνα για διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε καμία δυσκολία σε αυτό».

Ερωτηθείς για το πότε θα έχουμε συμφωνία, επανέλαβε ότι θα ήταν καλό η συμφωνία να έχει επιτευχθεί τις πρώτες ημέρες Μαΐου αν όχι μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε νέα τηλεδιάσκεψη του Brussels Group, ενώ την Τετάρτη η συνεδρίαση θα επαναληφθεί διά ζώσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024