Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάντοαν: Κανένας στο Eurogroup δεν προσέβαλε τον Γ.Βαρουφάκη

Πάντοαν: Κανένας στο Eurogroup δεν προσέβαλε τον Γ.Βαρουφάκη

«Ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

«Ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σήμερα Δευτέρα σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

«Με τον Γιάνη οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες», προσέθεσε ο κ. Πάντοαν.

Σε σχέση με την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε: «Οι θεσμοί αναφέρουν ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν κατετέθησαν λεπτομερείς και ουσιαστικές προτάσεις για την αναθεώρηση και ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος. Το μήνυμα που έχουμε είναι ότι χάθηκε πολύς καιρός. Ελπίζω, και τάσσομαι δυναμικά υπέρ τού να μπορέσει να καθοριστεί λεπτομερειακά ένα πρόγραμμα στον λίγο χρόνο που έμεινε. Θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας και ότι πρέπει να εργασθούμε σκληρά γι΄ αυτό τις επόμενες ημέρες. Ο στόχος πρέπει να είναι, φυσικά, η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και να τεθούν οι βάσεις για οικονομική ανάκαμψη, αύξηση του εισοδήματος των οικογενειών, και παράλληλα αύξηση της απασχόλησης, για να ευνοηθούν οι άνθρωποι που επλήγησαν από την κρίση».

Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, τέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β για την Ελλάδα» και πως «η λεγόμενη επιλεκτική χρεοκοπία είναι μια ιδιαίτερα θεωρητική προσέγγιση, ενώ, όπως είναι φυσικό, η λύση βρίσκεται στην επίτευξη συμφωνίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024