Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιβυλλική δήλωση Σόιμπλε για το αν υπάρχει «σχέδιο Β» για την Ελλάδα

Σιβυλλική δήλωση Σόιμπλε για το αν υπάρχει «σχέδιο Β» για την Ελλάδα

Ανοικτό εμφανίστηκε να αφήνει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, αλλά κάνοντας συβιλλικό παραλληλισμό με τα σχέδια στα «συρτάρια» της Βόννης πριν την γερμανική Επανένωση: «Δεν πρέπει να γίνονται σε υπεύθυνους πολιτικούς ερωτήσεις για εναλλακτικές» είπε, λέγοντας πως «αν η Γερμανία είχε πει πριν την επανένωση ότι έχει σχέδιο για ενοποίηση των δύο Γερμανίων, όλοι θα είχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως».

Ανοικτό εμφανίστηκε να αφήνει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, αποφεύγοντας να απαντήσει ανοικτά αλλά κάνοντας συβιλλικό παραλληλισμό με τα σχέδια στα «συρτάρια» της Βόννης πριν την γερμανική Επανένωση.

Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το Eurogroup στη Ρίγα, ο Β.Σόιμπλε ερωτηθηκε εάν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έχουν «σχέδιο Β» για την περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

«Δεν πρέπει να γίνονται σε υπεύθυνους πολιτικούς ερωτήσεις για εναλλακτικές» απάντησε, όπως μεταδίδει το Reuters, ο γερμανός υπουργός, λέγοντας πως θα αρκούσε να χρησιμοποιήσει κανείς τη φαντασία του για να υποθέσει τι θα μπορούσε να συμβεί.

Άφησε να εννοηθεί, όπως μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο, ότι εάν απαντούσε θετικά στο εάν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης εξέταζαν σχέδιο Β, θα πυροδοτούσε πανικό.

Για να εξηγήσει τη θέση του, έκανε τον παραλληλισμό με τα σενάρια που εξετάζονταν το 1989 στη Δυτική Γερμανία για οικονομική επανένωση των δύο Γερμανιών.

«Εάν τότε ένας υπουργός σε υπεύθυνη θέση -και ήμουν ένας εξ αυτών- είχε πει εκ των προτέρων πως έχουμε σχέδιο για Επανένωση, τότε πιθανότατα όλος ο κόσμος θα είχε πει πως οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως» είπε.

Το Reuters ερμηνεύει τα λόγια του Σόιμπλε ως σκόπιμο υπαινιγμό για σχέδιο Β.

Επιφυλάξεις Βάιντμαν

Ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Βundesbank), δήλωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Ελλάδα καθώς, όπως υποστήριξε, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών δεν έχει βελτιωθεί.

Ο κ. Βάιντμαν ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έπειτα από τη συνεδρίαση του ECOFIN.

«Όπως γνωρίζετε, προβληματίζομαι σχετικά με τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας, λόγω του γεγονότος ότι οι τράπεζες δεν κάνουν τα πάντα, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση ρευστότητάς τους» ανέφερε σχετικά ο κ. Βάιντμαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024