Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα αζήτητα λίστες με έλληνες φοροφυγάδες που κατέχει το Βερολίνο

Στα αζήτητα λίστες με έλληνες φοροφυγάδες που κατέχει το Βερολίνο

CD με στοιχεία για έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες κατέχει το Βερολίνο και προτίθεται να δώσει στις ελληνικές αρχές. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά. Στις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία δεν υπάρχει καμία γραπτή πρόταση-προσφορά της ελβετικής πλευράς. Πρόκειται για προφορικές συζητήσεις σε μοντέλα συνεργασίας που οδηγούν σε ατιμωρησία υποθέσεις πέραν της τελευταίας διετίας.

CD με στοιχεία για έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες κατέχει το Βερολίνο και προτίθεται να δώσει στις ελληνικές αρχές. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων Σαββατοκύριακο, στις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία δεν υπάρχει καμία γραπτή πρόταση-προσφορά της ελβετικής πλευράς. Πρόκειται για προφορικές συζητήσεις σε μοντέλα συνεργασίας που οδηγούν σε ατιμωρησία υποθέσεις πέραν της τελευταίας διετίας.

Η πρόταση της Ελβετίας στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η είσπραξη φόρων εκ μέρους των ελβετικών Αρχών και η απόδοσή τους στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την αμνηστία των φοροφυγάδων. Στο μεταξύ, η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους Ελβετούς σε διαφορετική βάση.

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Επικρατείας Νίκου Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη με τους Ελβετούς στις 26 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη με τον πρεσβευτή της Ελβετίας στην Ελλάδα και αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας.

Κύκλοι της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας εξήγησαν ότι η παρούσα πρόταση της Ελβετίας αποβλέπει στην ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού περιεχομένου μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος είναι να καλύψει το διάστημα από σήμερα έως και το 2017, οπότε η ανταλλαγή των στοιχείων αυτών θα είναι υποχρεωτική με την εφαρμογή της συνθήκης που έχει υπογράψει η Ελβετία με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ. Ωστόσο, μια τέτοια συμφωνία δεν καλύπτει υποθέσεις του παρελθόντος.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024