Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επανεξέταση πλαισίου για κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα

Επανεξέταση πλαισίου για κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα

«Θα αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε την κατασκευή των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στα Βασιλικά» είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παν.Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ. Ο υπουργός προανήγγειλε την επανεξέταση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, το οποίο χαρακτήρισε ανεπαρκές, ασαφές και διάτρητο.

«Θα αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε την κατασκευή των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στα Βασιλικά» είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παν.Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σάκη Βαρδάλη, για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση δύο ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας, στην Κοινότητα Βασιλικών του Δήμου Θέρμης.

Ο υπουργός προανήγγειλε την επανεξέταση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα, το οποίο χαρακτήρισε ανεπαρκές, ασαφές και διάτρητο.

«Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο αφήνει κενά και προκαλεί αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να επωφελούνται κερδοσκοπικές επενδύσεις οι οποίες μπορεί να είναι επωφελείς για ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά συχνά επιβαρύνουν το περιβάλλον, τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες και δεν προσφέρουν στην απασχόληση» ανέφερε ο υπουργός.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, στο πλαίσιο της υπάρχουσας νομοθεσίας, για να αποτρέψει την κατασκευή των δύο συγκεκριμένων μονάδων στα Βασιλικά, ενώ χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένη την γενικευμένη αντίδραση κατοίκων και Φορέων της περιοχής, απαριθμώντας και τους λόγους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024