Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε το EWG, συνεδριάζει εκ νέου το Brussels Group

Ολοκληρώθηκε το EWG, συνεδριάζει εκ νέου το Brussels Group

Μετά την ολοκλήρωση του Euroworking Group, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξανακλείστηκαν στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, για τελική συνάντηση της Ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group) πριν το Eurogroup στη Ρίγα. Πρόκεται για τη δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας των Βρυξελλών εντός της ημέρας, αφού ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις οι προϊστάμενοι των θεσμών, και ενώ το Βερολίνο αναμένει ενδιάμεση έκθεση προόδου.

Μετά την ολοκλήρωση του Euroworking Group, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξανακλείστηκαν στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, για μια τελική συνάντηση της Ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group) πριν το Eurogroup στη Ρίγα.

Πρόκεται για τη δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας των Βρυξελλών εντός της ημέρας, αφού ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις οι προϊστάμενοι των θεσμών, και ενώ το Βερολίνο αναμένει ενδιάμεση έκθεση προόδου στη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή.

Ειδικότερα η πρώτη συνάντηση του Brussels Group, σήμερα, Τετάρτη, κατά την οποία έγινε το «wrap up», ήτοι η ανακεφαλαίωση των σημαντικότερων σημείων των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο τετραήμερο, ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες, οι εκπρόσωποι των θεσμών μετέβησαν στα ξενοδοχεία τους απ’ όπου ενημέρωσαν τηλεφωνικά τους προϊσταμένους τους.

Η ελληνική αντιπροσωπεία παρέμεινε στην έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, στη Villa Said, απ’ όπου ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Χουλιαράκης και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Νίκος Θεοχαράκης, μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επικοινώνησε φυσικά και με την Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζονται εντατικά οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο (Athens Group). Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα θα συνεχίζουν και την Πέμπτη τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, παρατείνοντας κατά μια ημέρα τις επαφές οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν σήμερα, Τετάρτη.

Εν συνεχεία, γύρω στις πέντε το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των θεσμών (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) επέστρεψαν εκ νέου στη Villa Said για μια τελική συνάντηση του Brussels Group για το ελληνικό ζήτημα, πριν οι μεν εκπρόσωποι των θεσμών αποχωρήσουν για Βρυξέλλες, τα δε μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας
(πλην της Ε.Παναρίτη, δηλαδή οι κ.κ Γ.Χουλιαράκης και Ν.Θεοχαράκης) μεταβούν στη Ρίγα της Λετονίας, όπου συνέρχεται την Παρασκευή το άτυπο Eurogroup.

Με το μαραθώνιο των διαπραγματεύσεων να συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται για κατ’ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο Α.Μέρκελ, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν θα επιτευχθεί τελικά να υπάρξει γραπτή έκθεση των θεσμών για την πρόοδο των συνομιλιών, κάτι που θα επιθυμούσε όπως είπε το Βερολίνο.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024