Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέταρτη ημέρα διαπραγματεύσεων του Brussels Group στο Παρίσι

Τέταρτη ημέρα διαπραγματεύσεων του Brussels Group στο Παρίσι

Συνεχίζονται στο Παρίσι οι συζητήσεις της «Ομάδας των Βρυξελλών» (Brussels Group) με στόχο την περαιτέρω σύγκλιση Ελλάδας-δανειστών σε ένα πρόγραμμα που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Κατά πληροφορίες προβλέπεται να γίνει εφ' όλης της ύλης εξέταση των διαφορών που υφίστανται σε τομείς του προγράμματος, με στόχο την αναζήτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης σύγκλισης. Η σημερινή συνάντηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα εν όψει της τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αύριο, Τετάρτη.

Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη στο Παρίσι οι συζητήσεις της «Ομάδας των Βρυξελλών» (Brussels Group) με στόχο την περαιτέρω σύγκλιση Ελλάδας- δανειστών σε ένα πρόγραμμα που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Κατά πληροφορίες προβλέπεται να γίνει μια εφ’ όλης της ύλης εξέταση των διαφορών που υφίστανται σε τομείς του προγράμματος, με στόχο την αναζήτηση μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης σύγκλισης. Η σημερινή συνάντηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group.

Οι διαβουλεύσεις έχουν ως στόχο τη συμφωνία σε ένα κείμενο, το οποίο επί της ουσίας θα διαμηνύει προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης πως παρότι παραμένουν ακόμη ανοιχτά κάποια σημαντικά ζητήματα, πλέον η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το κείμενο αυτό θα λάβει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μια πρώτη έγκριση από τους εμπειρογνώμονες των χωρών της ευρωζώνης και στη συνέχεια θα τεθεί υπό την κρίση των υπουργών, οι οποίοι θα συνεδριάσουν ατύπως την Παρασκευή στη Ρίγα της Λεττονίας.

Αν η κρίση των υπουργών είναι θετική, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που σταδιακώς, αλλά όχι αμέσως, θα επιτρέψουν την εκταμίευση των χρημάτων που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τους δανειστές της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024