Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κύπρος: Υπερψηφίστηκε το πλαίσιο αφερεγγυότητας

Με πλειοψηφία, 33 ψήφους υπέρ και 23 κατά, η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής ενέκρινε το Σάββατο το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Της υπερψήφισης του πλαισίου προηγήθηκαν εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και κατάθεση σωρείας τροπολογιών. «Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές και κατ' επέκταση για πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές μας» δήλωσε ο Ν.Αναστασιάδης.

Με πλειοψηφία, 33 ψήφους υπέρ και 23 κατά, η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής ενέκρινε το Σάββατοτο πλαίσιο αφερεγγυότητας. Της υπερψήφισης του πλαισίου προηγήθηκαν εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και κατάθεση σωρείας τροπολογιών.

Τα νομοθετήματα υιοθετήθηκαν με τις ψήφους των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Εναντίον τάχθηκαν το ΑΚΕΛ καθώς και οι βουλευτές του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, της Συμμαχίας Πολιτών, Νίκος Κουτσού και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας.

Καθοριστική για τη θετική στάση της ΕΔΕΚ αποδείχθηκε η υιοθέτηση των τροπολογιών του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. Η ΕΔΕΚ, η οποία δέχθηκε τις έντονες επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τη διαφοροποίηση της στάσης της, είχε εξαρχής τονίσει ότι οι τροπολογίες της αποτελούσαν «κόκκινες γραμμές» για την τελική της στάση.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε την απόφαση της Βουλής, η οποία, δήλωσε, ελήφθη «σε πνεύμα υπευθυνότητας και συλλογικότητας, προς όφελος της κοινωνίας ευρύτερα».

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, η νομοθεσία που εγκρίθηκε είναι προϊόν σκληρής και επίπονης προσπάθειας της κυβέρνησης, με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των τροποποιήσεων στα νομοσχέδια προς περαιτέρω διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων, καθώς επίσης και σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Η σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές και κατ’ επέκταση για πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές μας, επιτρέπει τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση του υπόλοιπου της δόσης» αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Ν.Αναστασιάδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024