Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Άμεσα η προκαταβολή» στην Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream από τη Ρωσία

«Άμεσα η προκαταβολή» στην Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream από τη Ρωσία

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream πρόκειται να υπογραφεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, και μπορεί να φέρει άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία έως και 5 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα αποτελούν, αναφέρεται, προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream πρόκειται να υπογραφεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, και μπορεί να φέρει άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία έως και 5 δισ. ευρώ.

Τα κεφάλαια θα αποτελούν, αναφέρεται, προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης.

Η αναφορά γίνεται από ελληνική κυβερνητική πηγή κοντά στις συνομιλίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Ανάλογη αναφορά κάνει η ελληνική εφημερίδα Αγορά.

Κατά το γερμανικό δημοσίευμα, η συμφωνία «θα υπογραφεί πιθανότατα την Τρίτη». Ο έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το περιοδικό είπε πως η απόφαση για την προκαταβολή είχε ληφθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και τόνισε χαρακτηριστικά πως η συμφωνία «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα».

Το ύψος της προκαταβολής προς την Αθήνα θα κυμαίνεται μεταξύ τριών και πέντε δισ. ευρώ.

Το έργο του Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2019.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024