Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Στο Eurogroup της 11ης Μαΐου «κληρώνει» για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Στο Eurogroup της 11ης Μαΐου «κληρώνει» για την Ελλάδα

Τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου έθεσε ως «αποφασιστική» στιγμή για το αν η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε νέα σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ή θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη χρεοκοπία, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στους Financial Times, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου έθεσε ως «αποφασιστική» στιγμή για το αν η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε μία νέα σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ή θα αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στους Financial Times, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

«Θα έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το πρώτο Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου δεν πρέπει να πάει χαμένο, θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση όπου θα διαπιστώσουμε τι πρόοδος έχει σημειωθεί. Η επόμενη είναι στις 11 Μαΐου όπου σίγουρα θα είναι και η καθοριστική», ανέφερε.

«Έχουμε δύο συναντήσεις που είναι σημαντικές. Η συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα δεν πρέπει να πάει χαμένη, πρέπει να είναι μία χρήσιμη στιγμή, στην οποία θα δούμε σταθερή πρόοδο όσον αφορά σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, και μετά στην επόμενη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου, που οπωσδήποτε πρέπει να είναι αποφασιστική», δήλωσε ο Μοσκοβισί, ενώ για τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές υποστήριξε πως δεν έχουν υπάρξει «αρκετά ακριβείς», προσθέτοντας: «Δε μιλάμε για το τίποτα. Μιλάμε για πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε πρόοδο».

Όσο για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, ο Μοσκοβισί ήταν κατηγορηματικός: «Αν η ακεραιότητα δεν διατηρηθεί, σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ενιαίο νόμισμα. Είναι απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών και άρα είναι πιο αδύναμο από πριν, και θέλουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης», υπογράμμισε, και εξήγησε:

«Η Grexit θα ήταν κακή για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, κακή για τους Έλληνες, κακή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, φυσικά και θα ήταν κακή. Ο χρηματοπιστωτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά θα ήταν κακό. Επομένως, το σύνθημα μας είναι, όχι σε Grexit».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024