Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Οι κολοσσοί πληρώνουν ελάχιστους φόρους για να είναι ανταγωνιστικοί

Αυστραλία: Οι κολοσσοί πληρώνουν ελάχιστους φόρους για να είναι ανταγωνιστικοί

Η φοροδιαφυγή και το κόστος της στην αυστραλιανή οικονομία ερευνάται από Επιτροπή της αυστραλιανής Γερουσίας. Στη σχετική ακροαματική διαδικασία και οι τρεις εκπρόσωποι των εταιριών Apple, Google και Microsoft παραδέχτηκαν ότι τα περισσότερα από τα κέρδη τους στην Αυστραλία καταλήγουν στο εξωτερικό, αν και υπερασπίστηκαν τις πρακτικές τους λέγοντας ότι «πληρώνουν» τους νόμιμους φόρους και ότι «πρέπει να είναι ανταγωνιστικές σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον».

Η φοροδιαφυγή και το κόστος της στην αυστραλιανή οικονομία ερευνάται από Επιτροπή της αυστραλιανής Γερουσίας.

Στη σχετική ακροαματική διαδικασία και οι τρεις εκπρόσωποι των εταιριών Apple, Google και Microsoft παραδέχτηκαν ότι τα περισσότερα από τα κέρδη τους στην Αυστραλία καταλήγουν στο εξωτερικό, αν και υπερασπίστηκαν τις πρακτικές τους λέγοντας ότι «πληρώνουν» τους νόμιμους φόρους και ότι «πρέπει να είναι ανταγωνιστικές σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Επιτροπής, γερουσιαστής Σαμ Νταστιάρι, προέτρεψε τον εκπρόσωπο της Αυστραλιανής Εφορίας να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών που φοροδιαφεύγουν, ωστόσο αυτός αρνήθηκε με το σκεπτικό ότι η τυχόν αποκάλυψη των στοιχείων θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο φορολογικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Νταστιάρι, $60 δισ. το χρόνο «φεύγουν» από την Αυστραλία για τους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους», την ώρα που οι πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει «επιθετική» πολιτική αύξησης των κερδών τους, που αποδείχθηκε επιτυχημένη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024