Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για χειρισμούς σχετικά με την ABN Amro ελέγχεται ο Ντάισελμπλουμ

Για χειρισμούς σχετικά με την ABN Amro ελέγχεται ο Ντάισελμπλουμ

Μετά από την άσκηση πίεσης επί μήνες στους Έλληνες πολιτικούς, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα υποβληθεί και ο ίδιος σήμερα σε εξονυχιστική εξέταση από το κοινοβούλιο της χώρας του για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Μετά από την άσκηση πίεσης επί μήνες στους Έλληνες πολιτικούς, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα υποβληθεί και ο ίδιος σήμερα σε εξονυχιστική εξέταση από το κοινοβούλιο της χώρας του για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, μετά την κατακραυγή από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών της τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε ότι ο Ντάισελμπλουμ υποσχέθηκε να υποστηρίξει τις αυξήσεις των αμοιβών.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι αυξήσεις των μισθών ήταν «ανόητες, το είπε δυνατά και καθαρά. Αλλά επίσης είπε ότι θα τις υποστηρίξει από την άποψη της νομιμότητάς τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ABN Amro, Ρικ Βαν Σλίνγκελαντ, την Τρίτη στους βουλευτές στη Χάγη.

Ο Ντάισελμπλουμ πρέπει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ελιχθεί σε ερωτήσεις που θα του κάνουν βουλευτές σχετικά με τον έλεγχο των κινδύνων διαφθοράς στην ABN Amro, ενώ ο ίδιος ηγείται των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το πρόγραμμα βοήθειάς της με τον ρόλο του προέδρου του Eurogroup.

Οι βουλευτές ανησυχούν ότι το ολλανδικό κράτος θα χάσει κάποια δισ. ευρώ από το πακέτο των 22 δισ. ευρώ που έδωσε για να διασώσει την τράπεζα στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το ολλανδικό Κοινοβούλιο αιφνιδιάστηκε τον περασμένο μήνα, όταν στην ετήσια έκθεση της ABN Amro αποκαλύφθηκε ότι έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων.

Οι βουλευτές οργίσθηκαν ιδιαίτερα, καθώς, ταυτόχρονα, η τράπεζα επέτρεψε την αποχώρηση εργαζομένων και «πάγωσε» τις αμοιβές των άλλων υπαλλήλων της. «Ο Ντάισελμπλουμ θα αντιμετωπίσει μία δύσκολη συζήτηση στο Κοινοβούλιο», δήλωσε βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024