Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουλτς: Δεν υφίσταται έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για Grexit

Σουλτς: Δεν υφίσταται έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για Grexit

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν το Ευρωκοινοβούλιο να έχει προετοιμάσει έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός Grexit προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς απαντώντας στην πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ και στον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.


 

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν το Ευρωκοινοβούλιο να έχει προετοιμάσει έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός Grexit προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς απαντώντας στην πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ και στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σε μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τα οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε σχέδιο Grexit το οποίο ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο Μάρτιν Σούλτς, οι κ.κ. Τσίμερ και Παπαδημούλης απεύθυναν σχετικό ερώτημα.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα επικαλούνταν υπαλλήλους και αξιωματικούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τους οποίους ο γενικός γραμματέας του Ευρωκοινοβουλίου Κλάους Βέλε είχε ζητήσει την σύνταξη σχετικής έκθεσης.

Ο Βέλε φέρεται να ζήτησε τη σύνταξη αυτής της έκθεσης τον Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής. Ωστόσο, η σύνταξη της εν λόγω έκθεσης διακόπηκε την τελευταία στιγμή έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως ανέφεραν αυτές οι πληροφορίες ο Μάρτιν Σούλτς μόλις πληροφορήθηκε κάτι τέτοιο ζήτησε να σταματήσουν οι διαδικασίες, δηλώνοντας πως δεν είναι δουλειά του Ευρωκοινοβουλίου να ετοιμάζει τέτοιες εκθέσεις.

Με επίσημη απάντηση στους κ.κ. Τσίμερ και Παπαδημούλη ο Μάρτιν Σουλτς διαβεβαίωσε επίσημα και με κατηγορηματικό τρόπο ότι μια τέτοια έκθεση εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, ουδέποτε υπήρξε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητή κα Τσίμερ, αγαπητέ κ. Παπαδημούλη,

»Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 11ης Μαρτίου 2015, σχετικά με τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προετοιμάσει έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός «GRexit»

»Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια περίπτωση. Ούτε εγώ ούτε ο ΓΓ ζητήσαμε ποτέ από την Διοίκηση να συντάξει τέτοια έκθεση. Όπως είχα επιβεβαιώσει και στη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων στις 12 Μαρτίου, καμία τέτοια έκθεση δεν ζητήθηκε και συνεπώς καμία έκθεση του ΕΚ σχετικά με Grexit δεν υφίσταται.

»Ειλικρινώς Υμέτερος,

Μάρτιν Σουλτς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024