Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταθάκης: Θα έχουμε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες

Σταθάκης: Θα έχουμε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες

Σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ημέρες εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ τη διαβεβαίωση ότι η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ημέρες εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Ο υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικής νομοθεσίας για τους δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου και επιμένει σε κούρεμα δανείων μέσω ειδικού ταμείου που θα συσταθεί ειδικά για τα «πτωχευμένα» νοικοκυριά.

Βάζει στοίχημα για ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων μέσα στο 2016 και στόχο να συνδέσει το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα φέρει στη Βουλή πριν από το καλοκαίρι με το «πακέτο Γιούνκερ».

Τέλος, όσον αφορά στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο κ. Σταθάκης προαναγγέλλει την επαναφορά του συστήματος στο παλαιό καθεστώς, δηλαδή τα καταστήματα να είναι ανοιχτά δύο ή τρεις φορές τον χρόνο.

Εξ’ άλλου, με συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθιστά σαφές πως η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου και χαρακτηρίζει όνειρα εαρινής νυκτός τα σενάρια περί «οικουμενικής» κυβέρνησης.

Ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχεται ότι υπάρχουν ζητήματα συντονισμού στο κυβερνητικό έργο, σημειώνοντας ωστόσο ότι:

«Μέσα σε λίγο παραπάνω από δύο μήνες αυτή η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να περάσει σημαντικούς νόμους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024