Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεν θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup η Αθήνα

Αλλάζει γραμμή πλεύσης η Αθήνα μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ζητήματα ρευστότητας. Κατά πληροφορίες αποφασίστηκε να μη ζητήσει η ελληνική πλευρά έκτακτο Eurogroup, αλλά θα αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για την άρση ορισμένων αδιεξόδων, έως την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Αλλάζει καθώς φαίνεται γραμμή πλεύσης η Αθήνα μετά από σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Μάρδα και Τσακαλώτου αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και ζητήματα ρευστότητας καιολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Κατά πληροφορίες αποφασίστηκε να μη ζητήσει η ελληνική πλευρά έκτακτο Eurogroup αλλά θα περιμένει την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Τα επόμενα 24ωρα ωστόσο αναμένεται να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν ορισμένα αδιέξοδα μιας και όπως τονίζουν πηγές της κυβέρνησης υπάρχουν πλέον οριοθετημένες διαφωνίες και οριοθετημένες συγκλίσεις.

Πολλά μάλιστα ποντάρονται στην κρίσιμη δίδυμη συνεδρίαση του Euroworking Group στις 8 και 9 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή πάντως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel άφηνε εμφανίστηκε σαφώς πιο αισιόδοξο: Σε δημοσίευμά του στο οποίο επικαλείται ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών – πιθανότατα το γερμανικό – αναφέρει πως η Αθήνα έστειλε βελτιωμένη λίστα, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει:

«Τα έσοδα φαίνεται να μην είναι ρεαλιστικά αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και χρονοδιαγράμματα. Υπάρχει πρόοδος αν και ακόμα υπάρχει δρόμος να διανύσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024