Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Βαλαβάνη – ΠΟΜΙΔΑ για τη φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων

Συνάντηση Βαλαβάνη – ΠΟΜΙΔΑ για τη φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά θα έχει αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.Σημειώνεται πως η ΠΟΜΙΔΑ αντέδρασε εντονότατα μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου για τη φορολογία εισοδήματος από ακίνητα που προβλέπει τη φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων του 2014  με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, και 33% για τα υπόλοιπα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά θα έχει αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σημειώνεται πως η ΠΟΜΙΔΑ αντέδρασε εντονότατα μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου για τη φορολογία εισοδήματος από ακίνητα (ΠΟΛ.1069/23.3.2015) η οποία ουσιαστικά προβλέπει τη φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων του 2014 από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, και 33% για τα υπόλοιπα, πλέον χαρτοσήμου 3,6% για όλα τα μισθώματα πλην κατοικιών.

Με επιστολή της προς την κ. Βαλαβάνη η Ομοσπονδία είχε τονίσει πως με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων σε όλη τη χώρα θα πρέπει να πληρώσουν φόρο για όλα τα μισθώματα του έτους 2014 που δεν έχουν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΜΙΔΑ είχε ζητήσει από την υπουργό να δώσει άμεση λύση στο σοβαρότατο αυτό φορολογικό, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα, είτε με την επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, είτε καθιερώνοντας τη δυνατότητα δήλωσής των μισθωμάτων ως ανείσπρακτων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδημάτων Ε2.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024