Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων αναδυόμενων οικονομιών

Μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων αναδυόμενων οικονομιών

Τα συναλλαγματικά αποθέματα των αναδυόμενων οικονομιών καταγράφουν μείωση για πρώτη φορά από το 1995, γεγονός που για πολλούς αναλυτές κρούει το «καμπανάκι» του κινδύνου.Σύμφωνα με τους Financial Times η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων στις αναδυόμενες οικονομίες ήταν από το 2004 ο θεμέλιος λίθος της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα των αναδυόμενων οικονομιών καταγράφουν μείωση για πρώτη φορά από το 1995, γεγονός που για πολλούς αναλυτές κρούει το «καμπανάκι» του κινδύνου.

Σύμφωνα με τους Financial Times η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων στις αναδυόμενες οικονομίες ήταν από το 2004 ο θεμέλιος λίθος της παγκόσμιας οικονομίας, με πολλά από αυτά τα κεφάλαια να απορροφώνται σε εμπορικά πλεονάσματα, σε εισροές χαρτοφυλακίων και σε άμεσες επενδύσεις και να επιστρέφουν στις αγορές ομολόγων ΗΠΑ και ΕΕ, συμβάλλοντας στην χρηματοδότηση της ανάπτυξης μέσω χρεών.

«Αυτή η δυναμική μπορεί τώρα να ανατρέπεται», σημειώνει σε σχετικό άρθρο η βρετανική εφημερίδα και επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους αυτή η απουσία ανακύκλωσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων από τις αναδυόμενες αγορές θα είναι επώδυνη για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως τα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα των αναδυόμενων οικονομιών μειώθηκαν κατά 114,5 δισ. δολάρια το 2014 στα 7,74 τρισ. δολάρια και πρόκειται για την πρώτη ετήσια μείωση από το 1995, όταν και άρχισε να καταγράφει στοιχεία το ΔΝΤ.

Σημειώνεται πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 τα συναλλαγματικά αποθέματα των αναδυόμενων αγορών ανήλθαν στο ιστορικό υψηλό των 8,06 τρισ. δολαρίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024