Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για τον ELA αποφασίζει την Τετάρτη η ΕΚΤ

Για τον ELA αποφασίζει την Τετάρτη η ΕΚΤ

Το μέγεθος της ρευστότητας που χορηγείται μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ΕLA) στις ελληνικές τράπεζες θα επανεξετασθεί εκ νέου σήμερα Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ). Την παρελθούσα εβδομάδα το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ.

Το μέγεθος της ρευστότητας που χορηγείται μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ΕLA) στις ελληνικές τράπεζες θα επανεξετασθεί εκ νέου σήμερα Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ).

Την παρελθούσα εβδομάδα το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ και εκτιμάται πως θα υπάρξει και νέα αύξηση, λόγω των εκροών καταθέσεων φορέων της γενικής κυβέρνησης που επενδύθηκαν σε repos.

Συνολικά από τον Δεκέμβριο 2014 έως και σήμερα οι εκροές καταθέσεως από τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται στα 137 δισ. ευρώ.

Ως ένδειξη ότι ο ELA θα επεκταθεί ερμηνεύεται και η χθεσινή αναφορά της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουΐ πως ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι σε καλύτερη κατάσταση φερεγγυότητας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024